Misshandel

2018-02-15 20:15:00

På polisens webbplats används cookies som gör att webbplatsen fungerar bättre.

Larm om misshandel. Man avled. Polisen utreder om sjukdomsfall eller misshandel är orsaken. Uppdaterad 10.30.

17:13 Polisen larmades till en bostad i Mariannelund med anledning av en misshandel. En man i 65-årsåldern uppges ha slagits av en annan man som sedan lämnade platsen.

Några minuter senare inkom ett larm om ett hjärtstopp till SOS från samma adress.  Flera polispatruller beordrades till platsen.

17:44 Första polispatrullen var på plats och hjärt- och lungräddning pågick. Medan ambulans vårdade mannen sökte polis efter vittnen till händelsen.

Mannen dödförklarades senare av läkare som kallades till platsen. Dödsorsaken är inte känd och en obduktion av kroppen kommer genomföras för att fastställa denna. Anhöriga har underrättats.

19:12 En man i 50-årsåldern har hämtats till förhör och misstänks för misshandeln. Han kommer att förhöras och därefter beslutar åklagare om han ska anhållas eller släppas.

Det går inte att utesluta att mannen har avlidit till följd av skadorna från misshandeln och ärendet kommer därför utredas som vållande till annans död och/alternativt grov misshandel. Det finns inget som tyder på att misshandeln utfördes med avsikt att döda.

Uppdatering 2018-02-16, 08:31

Under kvällen hämtades en man i 50-årsåldern till förhör. Han förhördes och blev strax efter kl. 23 anhållen på sannolika skäl, misstänkt för vållande till annans död och grov misshandel. Polisen lämnar inga ytterligare kommentarer om ärendet. Frågor hänvisas till Åklagarmyndigheten.

Uppdatering 2018-02-16, 10:30

Polisens presstjänst har varit i kontakt med Åklagarkammaren i Jönköping. Ärendet ligger fortfarande hos en jouråklagare och i nuläget ser det inte ut att komma att lottas på en ordinarie åklagare under dagen.

Jouråklagaren meddelade att det inte finns någon ytterligare information att lämna i nuläget. Mannen är fortfarande anhållen och förundersökningen fortsätter med att hålla förhör etc. för att få en bättre bild av vad det är som har hänt.


 

Se händelsen på polisen.se